Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Άρης ο Απαγορευμένος Πλανήτης Α’

Τι ξέρανε για τον Άρη και πότε ακριβώς το ξέρανε;

Ο Άρης είναι όντως ο “Απαγορευμένος Πλανήτης” του Ηλιακού μας συστήματος.

Κάποιοι ήξεραν για την Κυδωνία του Άρη και τα Τετράεδρα (τρίπλευρη πυραμίδα), πολύ πριν πάμε στο διάστημα. Μια σειρά “View Master” του 1950 που αρχικά παρήχθη για πιλοτικό της επιτυχημένης σειράς του CBS, το “Tom Corbett, Space Cadet” απεκάλυπτε απίθανες λεπτομέρειες 60 χρόνια πριν. Περιελάμβανε “ερείπια στην Σελήνη”, “τετράεδρα” ως κλειδί της νέας φυσικής, “αιλουροειδή” αγάλματα (μήκους 2 μιλίων) στον πλανήτη Άρη. Και ακόμη έναν “εκρηγνυόμενο πλανήτη” ως αιτία της γένεσης της ζώνης των αστεροειδών, όπου η “πρόδρομη φυλή” άφησε τα ερείπια της Κυδωνίας του Άρη.

Κυδωνία είναι το αρχαίο όνομα των Χανιών της Κρήτης, και μια περιοχή του Άρη με πόλη ερειπωμένη, πυραμίδες μήκους πλευράς δυο μιλίων και το περίφημο πρόσωπο του Άρη. Μάλιστα πριν 500.000 χρόνια ο Ήλιος στην Εαρινή ισημερία ανέτειλε κατά μήκος της κεντρικής “λεωφόρου” ! Οι κριτικοί φυσικά τα απορρίπτουν όλα αυτά ως μια σειρά από συμπτώσεις. Σαν γεγονός οι πιθανότητες είναι μια στο εκατομμύριο να μαζέψει κανείς αυτά τα χωριστά μη συνδεόμενα κομμάτια και να βγάλει μια συνεκτική ιστορία του Άρη. Εδώ εμείς το καταλάβαμε δυόμιση δεκαετίες αργότερα μετά την παραγωγή του View Master. Εκτός, αν τότε … κάποιος επίσης ήξερε !!!

Τώρα βρήκαμε πρόσθετες αποδείξεις που υποστηρίζουν αυτό το απίστευτο σενάριο. Ότι “καποιος” δεκάδες χρόνια πριν πάμε στην Κυδωνία, ήξερε ότι η NASA το 1976 θα ανακάλυπτε “Το Πρόσωπο Του Άρη” !!! Το εξώφυλλο είναι από τον Σεπτέμβριο του 1958, απο την σειρά των Harvey Comic book τεύχος 2, με τίτλο “Αγώνας Δρόμου Για Την Σελήνη” και τα λέει όλα…

“REPORT FROM MOON TO MARS EXPEDITION ‘1’:
“UPON REACHING RED PLANET, MADE DISCOVERY OF STARTLING NATURE …
INITIAL STUDY OF OBJECT NOW UNDER WAY; HAVE MEASURED ITS
DIMENSIONS; ANALYZED ITS SUBSTANCE; PRESENT OBJECTIVE IS TO FIND
OUT THE SECRET OF— “THE FACE ON MARS ….”

Δηλαδή “Αναφορά από την αποστολή Σελήνης Άρη Νο1. Μόλις φτάσαμε στον κόκκινο πλανήτη, κάναμε μια εκπληκτική ανακάλυψη … αρχική μελέτη του αντικειμένου εν εξελίξει, έχουμε μετρήσει τις διαστάσεις του, αναλύσαμε το υλικό του, παρών στόχος η εύρεσις του μυστικού του – “ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ……”

Αυτή είναι μόνο μία ιστορία της προφητικής συλλογής, γραμμένη και σχεδιασμένη από τον αποκαλούμενο “Βασιλιά” των κόμικς από το 1950 έως το 1970, τον αμίμητο Jack Kirby. Ο Kirby έγραψε αυτήν την εκπληκτικά προφητική ιστορία μόνον έντεκα μήνες μετά την επίσημη έναρξη της Διαστημικής Εποχής – με την Ρωσική εκτόξευση του Sputnik 1, στις 4 Οκτωβρίου του 1957. Αλλά δεκαοχτώ χρόνια πριν οι υπόλοιποι εμείς δούμε (από το Viking 1) το τι περίμενε την Ανθρώπινη Φυλή στον Άρη …

“FROM THE MOON TO THE RED PLANET! – WHERE YOU WILL SEE THE GREAT
EYES THAT LOOK OUT ACROSS THE AGES!
AND THEY HAVE A STORY TO TELL! LISTEN TO THE GIANT—“FACE ON MARS.”

Δηλαδή : “από την Σελήνη στον κόκκινο πλανήτη ! – όπου θα δείτε τα μεγάλα μάτια που κοιτάνε μέσα από τους αιώνες ! και έχουν μία ιστορία να πουν ! Ακούστε το γιγάντιο -“ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ……” Είμαστε στο 1958 … πως μπορούσε ο Kirby να γνωρίζει !!





Η σύνοψη από το “Πρόσωπο του Άρη” κρατά τα κρίσιμα στοιχεία: “Το Πρόσωπο στον Άρη”, ζωγραφισμένο από τον Jack Kirby και χρωματισμένο από τον Al Williamson. Σε μία εξερευνητική αποστολή από την Σελήνη στον πλανήτη Άρη, μια διεθνής ομάδα αστροναυτών – οδηγούμενη από έναν Αμερικανό τον Ben Fisher – ανακαλύπτει ένα γιγαντιαίο Αριανό πρόσωπο στην επιφάνεια του Άρη, που είναι μεγάλο σαν βουνό. Σκαρφαλώνοντας στα ανεξιχνίαστα κοίλα μάτια του, ο Fisher μπαίνει μέσα, όπου ανακαλύπτει μια πράσινη ηλιόλουστη εξοχή με κρύο και πλούσιο αέρα που αναπνέετε. Στεγάζει ένα πολιτισμό εκπληκτικών γιγάντων. Ξαφνικά αυτή η απόκοσμη πόλη δέχεται την επίθεση ενός διαστημόπλοιου που μοιάζει με έντομο, και βομβαρδίζει την πόλη σε ερείπια.

Ο Fisher εξοργισμένος χτυπά με τα όπλα του τους εισβολείς που μοιάζουν με πατάτες καθώς βγαίνουν από το σκάφος τους, δίνοντας τους μια δόση απο το δικό τους φάρμακο. Συγκλονισμένος από την αδικαιολόγητη καταστροφή, ο Fisher βρίσκει ένα κρυμμένο καταφύγιο με επιζώντες Αριανούς γίγαντες. Καθώς στήνει αυτί, ο γήινος βλέπει έναν από αυτούς να πιλοτάρει μια ρουκέτα για να καταστρέψει την βάση την βάση των εχθρών.

Έναν άγνωστο πλανήτη μεταξύ του Άρη και του Δία. Ξαφνικά ο Fisher δυσκολεύεται να αναπνεύσει ! Και λιποθυμά. Τελικά ξυπνά στο έδαφος της Αριανής ερήμου, με μια μάσκα οξυγόνου στο πρόσωπό του, ενώ γύρω του βρίσκονται οι συνάδελφοί του. Ο Fisher εξηγεί ότι το άγαλμα περιέχει μια “οπτική ιστορία του ηρωικού θανάτου μιας φυλής και τον θρίαμβο μιας επιζώσας μνήμης”. Αργότερα καθώς πιλοτάρουν την ρουκέτα τους προς τον Δία και κατόπιν στην Γη, παρατηρούν την ζώνη των αστεροειδών, τα κομμάτια του πλανήτη που εξερράγη μεταξύ του Άρη και του Δία …

Έτσι πως ένας “καλλιτέχνης κόμικς” στην δεκαετία του 1950 έγινε κοινωνός του Μεγαλύτερου Μυστικού στην Ιστορία του Ανθρώπου … πριν αυτό γίνει γνωστό; Πως πήρε τις πληροφορίες, για τα ερείπια ενός αρχαίου κατεστραμμένου από πόλεμο πολιτισμού στον Άρη, που στεφανώνεται από ένα γιγαντιαίο πρόσωπο; Η απάντηση είναι προφανής: απλώς το του είπανε, “ποιοί¨ του το είπανε είναι το καίριο ερώτημα, καθώς και “γιατί του το είπανε” !!! Για δώσε μια ματιά Edgar Rice Burroughs το Τρίγωνο στον Ήλιο, ο Άρης και ο Σείριος και Τι συμβαίνει στον Άρη; Οι Αληθινές Ιστορίες όπως και εδώ Οι Μεγάλες Συμπτώσεις Του Κόσμου !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου